BILLY LYNN’S LONG HALFTIME WALK

Ang Lee jaksaa hämmästyttää kyvyllään tarttua aina vain uusiin, yllättäviinkin haasteisiin elokuvaprojekteissaan. Billy Lynn’s Long Halftime Walk perustuu Ben Fountainin samannimiseen kehuttuun romaaniin, joka kuvaa valtavaa eroa Irakin sodan todellisuuden ja tavallisten amerikkalaisten mielikuvien välillä. Uutiskuvaajan sattumalta tallentaman tulitaistelun ansiosta joukko-osasto Bravo ja erityisesti Billy Lynn ovat kohonneet sotasankareiksi ja heidät määrätään mainoskiertueelle tukemaan George W. Bushin sotapolitiikkaa. Kiertueen kohokohta on osallistuminen kiitospäivän jalkapallopelin väliaika-show’hun.

Juhlinnasta koettavat hyötyä niin sotilaiden tarinasta filmiä suunnitteleva tuottaja kuin jalkapallojoukkueen omistajakin. Billy tiivistää ristiriitaisen tilanteen tunnelmat sanomalla: ”Minut palkitaan elämäni kammottavimmasta päivästä”. Hänen sisarensa (Kristen Stewart) toivoisi Billyn anovan vapautusta Irakiin paluun sijaan.

Ang Lee oli myös teknisen toteutuksen suhteen kunnianhimoinen ja tavoitteli kokeilevalla kuvaustekniikallaan katsomiskokemukseen lisää syvyyttä ja realistisuutta.

Luokka:
Formaatti: DVD
Tuotetunnus
52GSD3100301
Ääni
englanti
Kesto
113 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
12
Tekstitys
suomi, ruotsi, tanska, norja
Genre
Draama
Julkaisupäivä
4.9.2017
Alkuperäisnimi
Billy Lynn's Long Halftime Walk
Alkuperämaa
Yhdysvallat
Valmistumisvuosi
2016
Studio/Jakelija
UNIVERSAL SONY
EAN
7330031003019
Ohjaaja
Ang Lee
Musiikki
Jeff Danna, Mychael Danna