COUNTY

Upeat vuoristomaisemat hivelevät matkaajan silmää Islannissa, mutta notkelmassa maitotilanpitäjän sielua riepoo. Pitkät työpäivät painavat Ingan (roolissaan loistava Egilsdóttir) ja Reynirin mielen matalaksi ja värittävät arjen harmaaksi. Kaiken lisäksi tilan kontolla on valtava velka, josta paikallinen osuuskunta ei arkaile muistuttaa.

Onnettomuuden seurauksena Inga jää yllättäen yksin. Surun keskellä mielessä pyörii kysymys: pitääkö kiinni suvun tilasta vai luovuttaako se velkojille?

Huippumenestyneen Pässien (R&A 2015) ohjaaja Hákonarson ei jätä uutukaistaan märehtimään elämän kurjuutta vaan maustaa tarinan ripauksella potkua. Inga käy taistoon mafian elkein toimivaa goljattimaista osuuskuntaa vastaan, ja samalla sapiskaa saa hiljaiseksi hyssytelty kyläyhteisö perinteineen ja arvoineen. Voimakastahtoinen nainen saa miesten pöksynpuntit tutisemaan, mutta riittääkö se tuomaan muutoksen iänikuisiin valta-asetelmiin?

Naturalistisen kaunis, vähäeleinen kuvaus ja seesteinen äänimaailma viimeistelevät katselunautinnon, ja tasapainottavat elokuvan puhuttelevaa sanomaa. Voimauttava tarina muistuttaa elämän arvokkaista siemenistä, joita riittää kylvettäväksi myöhemmälläkin iällä.

Luokka:
Formaatti: DVD
Yksinmyyntinimikkeemme: saatavissa kirjastoille vain Elokuvapalvelusta.
Tuotetunnus
1432K
Ääni
islanti
Kesto
92 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
7
Tekstitys
suomi, ruotsi, tanska, norja
Genre
Draama
Julkaisupäivä
11.12.2020
Alkuperäisnimi
The County
Alkuperämaa
Islanti
Valmistumisvuosi
2019
Studio/Jakelija
SMD ENTERTAINMENT
EAN
5709165536328