ELÄMÄ KUULUU MEILLE

Nuoret Sarah ja Philip ovat tavanneet toisensa internetissä. Heillä on traaginen suunnitelma päättää elämänsä hyppäämällä yhdessä alas vuorelta. Nuoret päättävät tavata kasvokkain ja lähteä retkelle Itävallan vuoristoon, jossa lopulta kaikki saisi päätöksensä. Tavatessaan toistensa Sarah ja Philip huomaavat olevansa erilaisia kuin mitä olivat kuvitelleet ennen tapaamistaan.
Kiipeämisen aikana Sarah ja Philip jakavat toistensa elämän. Pitkät dialogit nuorten elämästä sekä tulevasta elämän päätöksestä jatkuvat vuoren jyrkänteelle asti. Ymmärrys toisen päätöksestä kasvaa ja samalla halu tukea toista lisääntyy. Jakamalla matkan ylös nuoret huomaavat, etteivät olekaan maailmassa niin yksin ajatustensa kanssa kuin kuvittelivat.
Nuorten keskustelut suhteesta omaan ulkonäköönsä ja minäkuvaan sekä vanhempiin, koulukiusaamisesta, ensimmäisistä seksikokemuksista, masennuksesta sekä itse edessä häämöttävästä kuolemasta on esitetty pohdiskelevalla otteella. Elokuvan rauhallinen etenemistahti antaa tilaa katsojalle vaikeiden asioiden äärellä. Elokuva on kahden nuoren kriisikertomus siitä, kuinka nuorten tulisi sopeutua moderniin maailmaan ja löytää täältä oma paikkansa. Elämä ei tunnu elämisen arvoiselta muiden ehdoilla. Elokuvan lopussa kysytäänkin: jos elämä olisi sinun omasi, haluaisitko elää?

Luokat: ,
Formaatti: DVD
Yksinmyyntinimikkeemme: saatavissa kirjastoille vain Elokuvapalvelusta.
Tuotetunnus
DVD9023
Ääni
ranska
Kesto
89 minuuttia
Ikäraja
12
Genre
Draama
Julkaisupäivä
29.4.2016
Alkuperäisnimi
La vie nous appartient
Alkuperämaa
Itävalta
Valmistumisvuosi
2013
Studio/Jakelija
ISLA SALES
Esitysoikeus
Kyllä