EPÄMIELLYTTÄVÄ TOTUUS

Ihmiskuntaa uhkaava aikapommi tikittää. Jos valtaosa maailman tiedemiehistä on oikeassa, meillä on vain kymmenkunta vuotta aikaa välttää katastrofi.

Planeettamme on syöksymässä tuhon tielle, johon kuuluu ilmastollisia ääri-ilmiöitä, tulvia, kuivuutta, epidemioita ja ennenkuulumattoman rajuja tappavia helleaaltoja – katastrofi, joka on omaa aikaansaannostamme.

Jos ilmastonmuutos ei ole tähän asti juuri hetkauttanut, kannattaa katsoa tämä dokumentti – Sundance-elokuvajuhlilla suuren suosion saavuttanut Davis Guggenheimin elokuva Epämiellyttävä totuus. Se kertoo yhden miehen ristiretkestä paljastaa ilmaston lämpenemiseen liitetyt myytit ja väärinkäsitykset sekä ehdottaa toimia kohtalokkaan kehityksen ehkäisemiseksi. Tuo mies on entinen varapresidentti Al Gore, joka vuoden 2000 vaalitappion vanavedessä otti uudeksi elämäntehtäväkseen pelastaa planeetta peruuttamattomilta mullistuksilta. Tässä silmät avaavassa ja terävässä henkilökuvassa Goresta ja hänen ”kiertävästä ilmastonmuutosshow’staan” Al Gore onnistuu olemaan yhtaikaa hauska ja vetoava, avoin ja vangitseva ja hänen voi sanoa olevan suorastaan liekeissä hänen yrittäessään välittää hätkähdyttävää totuutta planeetan hätätilasta tavallisille kansalaisille, ennen kuin on liian myöhäistä.

Nokkelasti, älykkäästi ja toiveikkaasti tehty Epämiellyttävä totuus tuo ilmi Goren argumentin siitä, ettei ilmaston lämpenemistä voi enää käsitellä poliittisena kysymyksenä – se on pikemminkin koko ihmiskunnan tämän hetken suurin moraalinen haaste.

Luokat: ,
Formaatti: DVD
Tuotetunnus
FP90139318
Ääni
englanti
Kesto
98 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
7
Tekstitys
suomi, ruotsi, tanska, norja
Genre
Dokumentti
Julkaisupäivä
3.8.2017
Alkuperäisnimi
An Inconvenient Truth
Alkuperämaa
Yhdysvallat
Valmistumisvuosi
2006
Studio/Jakelija
FOX-PARAMOUNT
EAN
7340112740078
Näyttelijät
Al Gore, Billy West
Musiikki
Michael Brook