ERIC CLAPTON – LIFE IN 12 BARS

Eric Claptonin elämäntarina on varhaislapsuudesta lähtien poikkeuksellisen traaginen. Hän kasvaa isovanhempiensa hoivissa äidin hylkäämänä. Lahjakkaana kitaristina hän liittyy bändiin toisensa jälkeen vain hylätäkseen ne heti, kun suosio pilkistää nurkan takaa. Hän rakastuu parhaan ystävänsä George Harrisonin vaimoon, josta tulee hänen muusansa – ja murtuu jäädessään ilman vastarakkautta.

Syvimmälle eristyksiin hänet vie vaikea alkoholi- ja huumeriippuvuus. Kuiville selvittyään hänen perhettään kohtaa tragedia, kun hänen pieni poikansa menehtyy tapaturmassa. On vaikea ymmärtää, miten ihminen voi kestää tällaisen määrän koettelemuksia. Eric Clapton: Life in 12 Bars -dokumentin mukaan lahjakkuuden kanavoiminen musiikkiin on kannatellut miestä vaikeimpien aikojen yli.

Lili Fini Zanuckin elokuvassa Claptonin elämäntarina kuullaan häneltä itseltään sekä hänet läheisesti tunteneilta. Puhuvia päitä ei nähdä, vaan haastatteluja kuvittaa hypnoottinen arkistomateriaali, jota tuntuu olevan mittaamaton määrä. Haastateltavat ovat yllättävän avoimia vaikeistakin aiheista: Patty Boydin kuvaus rock-historian katkerimmasta kolmiodraamasta kahden kitaravirtuoosin rakastettuna särkee sydämen. Tarinassa bluesille elämänsä antaneen ja kitaran kaulaa pitkin itsensä pinnalle kammenneen miehen elämästä on kaikki Hollywood-biopicin ainekset. Tämä koruton ja silottelematon kuvaus aiheesta tekee suuren vaikutuksen rehellisyydellään.

Luokat: , ,
Formaatti: DVD
Yksinmyyntinimikkeemme: saatavissa kirjastoille vain Elokuvapalvelusta.
Tuotetunnus
1429K
Ääni
Dolby Digital 2.0
Kuvasuhde
16:9 anamorfinen laajakuva
Kesto
135 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
12
Tekstitys
suomi, ruotsi, norja, tanska
Genre
Dokumentti
Julkaisupäivä
12.12.2019
Alkuperäisnimi
Eric Clapton: Life in 12 Bars
Alkuperämaa
Iso-Britannia
Valmistumisvuosi
2017
Studio/Jakelija
SMD ENTERTAINMENT
EAN
5709165675829
Näyttelijät
Eric Clapton