GREAT WALL (Blu-ray)

Henkeäsalpaavassa toimintaseikkailussa eliittiarmeija käy taistoon ihmiskunnan puolesta Kiinan muurin vaikuttavissa maisemissa. Elokuvan päätähtenä nähdään Matt Damon, ja sen on ohjannut huikea visuaalinen tyylittelijä Zhang Yimou (Hero, Lentävien tikarien talo). Ohjaajan ensimmäinen englanninkielinen elokuva on samalla suurin Kiinassa koskaan kuvattu tuotanto. Tähtikaartia täydentävät Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe ja Andy Lau.

Kiinan muuri on käsittämätön järkäle. Sen kokonaispituus vastaa noin kahdeksan kertaista matkaa Suomen päästä päähän. Pyramidien tapaan rakennelma tarjoaa oivan kehikon mitä erilaisimmille sepitteille sen synnyn syistä ja tarkoituksista. Tämä elokuva kertoo niistä yhden.

Pari eurooppalaista valkonaamaa on saatu uitettua tarinaan sillä verukkeella, että he metsästävät mustaruutia, jota kuulemma kiinalaiset osaavat valmistaa. Matt Damonin esittämä William hallitsee aseen kuin aseen ja auttaa paikallisia puolustautumaan ilkeitä maahantunkeutujia vastaan. Lähinnä sarjoissa pyörinyt Pedro Pascalin näyttelemä Pero toimii hänen pakollisena kumppaninaan.

Luokka:
Formaatti: BLU-RAY
Tuotetunnus
52GSB8311492
Ääni
englanti, kiina
Kesto
103 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
12
Tekstitys
suomi, ruotsi, tanska, norja
Genre
Trilleri
Julkaisupäivä
26.6.2017
Alkuperäisnimi
The Great Wall
Alkuperämaa
Kiina, Yhdysvallat
Valmistumisvuosi
2016
Studio/Jakelija
UNIVERSAL SONY
EAN
5053083114923
Musiikki
Ramin Djawadi