KUUBAN VALLOITTAJAT (2005)

Kuuban valloittajat on dokumenttielokuva historiallisesti merkittävistä amerikanraudoista, rakkaudesta sekä sokeutuvan automekaanikon, Maximilianon, elämästä. Maximiliano saa tärkeän tehtävän: korjata itse Che Guevaralle kuuluneen auton liikuntakykyiseksi. Maximilianon kasvot symboloivat Kuuban ongelmaa: kaksipuolista järjestelmää, joka pitää kansalaisiaan tiukassa otteessa ja taistelee samalla urhoollisesti amerikkalaisten luomaa maailmaa vastaan.
Kuuban valloittajat on saanut osakseen paljon positiivista mediahuomiota ja on osaltaan ollut viemässä kotimaisen dokumenttielokuvan vallankumousta taas askeleen verran eteenpäin. Elokuva valittiin äskettäin myös kansainvälisesti erittäin arvostetun sveitsiläisen Visions du Réel -festivaalin pääkilpailusarjaan yhteensä 1500 elokuvan joukosta.

Extrat:
Dokumenttielokuvat: Tynnyrimies (2004) ja Legenda (2005). Ohjaaja Arto Halosen ja kuvaaja Jari Pollarin haastattelut. Koosteet: Ensi-ilta Kuubassa ja Suomen PR-kiertue. 2 traileria. Jorge Jorgen tervehdys Suomen kansalaisille.

Luokka:
Formaatti: DVD
Tuotetunnus
DVD407757
Ääni
DD 2.0 in Spanish
Kesto
88 minuuttia
Tekstitys
Suomi, Englanti
Studio/Jakelija
SF FILM
EAN
6438044077551