MANCHESTER BY THE SEA

Ohjaaja-käsikirjoittaja Kenneth Lonerganin Manchester by the Sea -elokuvassa sulkeutuneen bostonilaisen talonmiehen elämä muuttuu, kun hän palaa kotikyläänsä teini-ikäisen veljenpoikansa huoltajaksi. Elokuva on syvästi liikuttava ja yllättävän hauska kertomus massachusettsilaisessa kalastajakylässä sukupolvien ajan eläneestä työväenluokkaisesta Chandlerien perheestä, yhteisöstä, perhesiteistä, uhrauksista ja toivosta.

Isoveljensä Joen (Kyle Chandler) kuoleman jälkeen Lee Chandler (Casey Affleck) järkyttyy kuullessaan että Joe on nimennyt hänet poikansa Patrickin (Lucas Hedges) huoltajaksi. Vastentahtoisesti Lee palaa Manchester-by-the-Seahin 15-vuotiaan Patrickin luokse. Samalla hän joutuu kohtaamaan menneisyytensä, joka erotti hänet vaimostaan Randista (Michelle Williams) ja kyläyhteisöstä, jossa hän oli kasvanut. Yhdessä Lee ja Patrick yrittävät totutella elämään ilman Joeta – perheen yhdistävää voimaa. Lonergan kutoo taitavasti yhteen menneisyyden ja nykyisyyden, luoden jännitteisen tarinan vailla sentimentaalisuutta.

Elokuva sai yhteensä 6 Oscar®-ehdokkuutta: paras elokuva, paras ohjaus (Kenneth Lonergan), paras miespääosa (Casey Affleck), paras naissivuosa (Michelle Williams), paras alkuperäiskäsikirjoitus (Kenneth Lonergan) ja paras miessivuosa (Lucas Hedges).

Casey Affleck voitti Golden Globe® -palkinnon parhaasta miespääosasta draamassa.

Luokka:
Formaatti: DVD
Tuotetunnus
52GSD3100151
Ääni
DTS-HD MA 5.1 englanti, portugali, espanja, Dolby Digital 5.1 puola
Kuvasuhde
1080p High Definition 1.85:1
Kesto
131 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
12
Tekstitys
suomi, ruotsi, tanska, norja, englanti, bulgaria, kroatia, tsekki, unkari, islanti, puola, romania, serbia, slovakki, slovenia, espanja, portugali
Genre
Draama
Julkaisupäivä
3.7.2017
Alkuperäisnimi
Manchester By The Sea
Alkuperämaa
Yhdysvallat
Valmistumisvuosi
2016
Studio/Jakelija
UNIVERSAL SONY
EAN
7330031001510
Musiikki
Lesley Barber