MUUMILAAKSON TARINOITA 13: ILOTULITUS

Ilotulitus-DVD sisältää jaksot:

– Yöllisiä pamahduksia (jakso 38):
Muumilaaksoa piinaavat mystiset öiset jysähdykset. Onkohan asialla noita vai kenties merirosvot? Muumipeikko ja Nuuskamuikkunen päättävät lähteä Noidan pakeille. Pikku Myy änkeää mukaan. Hemuli hiillostaa Posteljoonia odottaessaan tärkeää kirjettä. Nipsu pelastaa  tuntemattoman tytön, joka etsii Hemulia.

– Ilotulituksia yössä (jakso 39):
Nipsun pelastama tyttö on vihdoin jalkeilla. Salaperäiset jysähdykset osoittautuvat ilotulitusraketeiksi, joita Nipsun pelastaman Nanan sulhanen valmistaa. Hemulin odottama kirje saapuu vihdoin. Muumit lähtevät etsimään rannalta Nanan sulhasta.

– Muumilaakson varas (jakso 40):
Muumilaaksossa on niin rauhallista, että poliisiasema päätetään lakkauttaa. Poliisimestari vaipuu epätoivoon. Pikku Myy haluaa Nuuskamuikkusesta heilan itselleen. Muumipapan silinterihattu katoaa ja pian Muumimamman käsilaukkukin on teillä tietämättömillä. Poliisimestari epäilee noidan olevan asialla.

 

Tove ja Lars Janssonin kirjoihin ja sarjakuviin perustuvan ja Dennis Livsonin tuottaman suomalais-japanilais-hollantilaisen suursarjan suomenkielisen version remasterointi on tehty tyyliltään alkuperäistä sarjaa huolellisesti kunnioittaen.

Muumilaakson tarinoita on kautta historian tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja. Vuosina 1990-92 Japanissa kaikkiaan 600-henkisen tuotantotiimin voimin piirrettyä 104-osaista sarjaa on dubattu lukuisille kielille ja esitetty vähintään 124 maassa. Suomenkielisen version remasterointi alkoi loppusyksystä 2016 ja ensimmäiset uudistetut jaksot valmistuivat helmikuussa 2017. Käsin piirretyn sarjan kuvanlaatu on tuotu HD-tasolle ja tarinoiden uusi suomenkielinen käännös ja korkealaatuinen äänitys on päivitetty vastaamaan modernia suomen kieltä.

Luokat: ,
Formaatti: DVD
Tuotetunnus
VLDVD-413
Ääni
Dolby Digital Stereo 2.0 suomi
Levyjä
1
Ikäraja
Sallittu kaikenikäisille
Genre
Animaatio
Julkaisupäivä
1.9.2017
Alkuperäisnimi
Muumilaakson tarinoita 13: Ilotulitus
Alkuperämaa
Japani, Suomi
Studio/Jakelija
VLMEDIA
Esitysoikeus
Kyllä
EAN
6416415841376