MUUMILAAKSON TARINOITA 14: AURINGONPIMENNYS

Auringonpimennys-DVD sisältää jaksot:

– Taianomainen auringonpimennys (jakso 41):
Muumipeikko odottaa kärsimättömänä auringonpimennystä. Katalat pilvet peittävät kuitenkin taivaan. Noita päättää loitsia pilvet tiehensä, jotta voi vahvistaa voimiansa mustan auringon avulla. Jotain menee kuitenkin pieleen ja noita päätyy tiedottomana Muumitaloon.

– Primadonna ja Voimamies (jakso 42):
Muumilaaksossa on satanut vettä jo toista viikkoa. Muumipeikko on uppoutunut Mymmeliltä lainaamiensa romanttisten romaanien maailmaan. Niiskuneiti pahastuu Muumipeikon haaveillessa kirjojen sankarittarista ja lähtee ovet paukkuen. Sateen jatkuessa tulva pyyhkäisee Muumilaakson yli ja vie mennessään sirkuksen, jonka vetonaulana esiintynyt Primadonna päätyy Muumitaloon.

– Muumimamman syntymäpäivä (jakso 43):
Muumimamman syntymäpäivä lähestyy ja Muumipappa lupaa hänelle erikoisen hauskan syntymäpäivälahjan. Muumipapalla ei kuitenkaan ole pienintäkään aavistusta mikä se lahja olisi. Pikku Myy ehdottaa rullalautaa. Lopulta Muumipeikko ystävineen päättää antaa Mammalle oman kukkapenkin!

 

Tove ja Lars Janssonin kirjoihin ja sarjakuviin perustuvan ja Dennis Livsonin tuottaman suomalais-japanilais-hollantilaisen suursarjan suomenkielisen version remasterointi on tehty tyyliltään alkuperäistä sarjaa huolellisesti kunnioittaen.

Muumilaakson tarinoita on kautta historian tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja. Vuosina 1990-92 Japanissa kaikkiaan 600-henkisen tuotantotiimin voimin piirrettyä 104-osaista sarjaa on dubattu lukuisille kielille ja esitetty vähintään 124 maassa. Suomenkielisen version remasterointi alkoi loppusyksystä 2016 ja ensimmäiset uudistetut jaksot valmistuivat helmikuussa 2017. Käsin piirretyn sarjan kuvanlaatu on tuotu HD-tasolle ja tarinoiden uusi suomenkielinen käännös ja korkealaatuinen äänitys on päivitetty vastaamaan modernia suomen kieltä.

Luokat: ,
Formaatti: DVD
Tuotetunnus
VLDVD-414
Ääni
Dolby Digital Stereo 2.0 suomi
Levyjä
1
Ikäraja
Sallittu kaikenikäisille
Genre
Animaatio
Julkaisupäivä
1.9.2017
Alkuperäisnimi
Muumilaakson tarinoita 14: Auringonpimennys
Alkuperämaa
Japani, Suomi
Studio/Jakelija
VLMEDIA
Esitysoikeus
Kyllä
EAN
6416415841475