MUUMILAAKSON TARINOITA 15: KUUMA LÄHDE

Kuuma lähde -DVD sisältää jaksot:

– Muumipeikko rakentaa oman talon (jakso 44):
Mymmeli saapuu Muumitaloon purkamaan sydäntään, sillä hän on huolissaan miten majoittaa äitinsä ja villit pikkusisaruksensa pieneen taloonsa. Muumimamma tarjoaa apuaan ja käskee Mymmeliä majoittamaan katraansa Muumitaloon. Muumipeikko saa pian tarpeeksensa pikkuriiviöistä ja päättää rakentaa itselleen talon.

– Krillen kartanon aave (jakso 45):
Paroni Krille on siirtynyt ajasta ikuisuuteen ja testamentannut tiluksensa ainoalle sukulaiselleen Muumipapalle. Kartanon ja tiluksien hoito ei Muumipappaa kiinnosta alkuunkaan – ainakaan ennen kuin selviää, että kartanossa mahdollisesti kummittelee. Muumit lähtevät heti matkaan. Kartanossa tosiaan asuu kummitus, Musta Kreivitär, joka on kovin yksinäinen. Muumipappa pyytää apua vanhalta ystävältään.

– Muumilaakson kuuma lähde (jakso 46):
Muumilaaksoon saapuu muukalaisia, jotka etsivät kuumaa lähdettä. He suunnittelevat kylpylähotellin rakentamista lähteelle. Nipsu haistaa rahan ja aikoo vuokrata pyyhkeitä hotellin vieraille. Muumipappa pelkää Muumilaakson rauhan puolesta. Muumit päättävät pyytää noidan apua Nipsun hieroessa kauppoja muukalaisten kanssa.

 

Tove ja Lars Janssonin kirjoihin ja sarjakuviin perustuvan ja Dennis Livsonin tuottaman suomalais-japanilais-hollantilaisen suursarjan suomenkielisen version remasterointi on tehty tyyliltään alkuperäistä sarjaa huolellisesti kunnioittaen.

Muumilaakson tarinoita on kautta historian tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja. Vuosina 1990-92 Japanissa kaikkiaan 600-henkisen tuotantotiimin voimin piirrettyä 104-osaista sarjaa on dubattu lukuisille kielille ja esitetty vähintään 124 maassa. Suomenkielisen version remasterointi alkoi loppusyksystä 2016 ja ensimmäiset uudistetut jaksot valmistuivat helmikuussa 2017. Käsin piirretyn sarjan kuvanlaatu on tuotu HD-tasolle ja tarinoiden uusi suomenkielinen käännös ja korkealaatuinen äänitys on päivitetty vastaamaan modernia suomen kieltä.

Luokat: ,
Formaatti: DVD
Tuotetunnus
VLDVD-415
Ääni
Dolby Digital Stereo 2.0 suomi
Levyjä
1
Ikäraja
Sallittu kaikenikäisille
Genre
Animaatio
Julkaisupäivä
1.9.2017
Alkuperäisnimi
Muumilaakson tarinoita 15: Kuuma lähde
Alkuperämaa
Japani, Suomi
Studio/Jakelija
VLMEDIA
Esitysoikeus
Kyllä
EAN
6416415841574