MUUMILAAKSON TARINOITA 17: KULTAKUUME

Kultakuume-DVD sisältää jaksot:

– Niiskuneiti ennustajana (jakso 49):
Niiskun itseluottamus on pohjamudissa. Niiskuneiti on palaamassa Niiskun vajalta kotiin, kun myrsky yllättää hänet. Nuuskamuikkunen pelastaa salamaniskun saaneen Niiskuneidin metsästä. Pian selviää, että Niiskuneiti näkee tulevaisuuteen. Muumipeikko syyttää Pikku Myytä Niiskuneidin mielen järkyttämisestä.

– Muumilaakson kultakuume (jakso 50):
Hemuli etsii uutta aluetta ylikasvaneelle kukkatarhalleen. Muumit majoittavat sairastuneen kullankaivajan luokseen. Nipsun mielenkiinto herää. Pian koko Muumilaakson väki etsii kultaa. Kiitollinen kullankaivaja antaa Muumeille kiitokseksi vanhan merirosvon aarrekartan.

– Vedenhengetär (jakso 51):
Pikku Myy tuhahtelee Niiskuneidin ja Muumipeikon heilastelulle, mutta alkaa sitten itsekin pohtia sopivaa poikaystävää itselleen. Nipsu eksyy Yksinäisten vuorten sumussa ja päätyy lammelle, josta nousee uskomattoman kaunis vedenneito. Pian koko Muumilaakson miesväki on upean vedenneidon pauloissa.

 

Tove ja Lars Janssonin kirjoihin ja sarjakuviin perustuvan ja Dennis Livsonin tuottaman suomalais-japanilais-hollantilaisen suursarjan suomenkielisen version remasterointi on tehty tyyliltään alkuperäistä sarjaa huolellisesti kunnioittaen.

Muumilaakson tarinoita on kautta historian tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja. Vuosina 1990-92 Japanissa kaikkiaan 600-henkisen tuotantotiimin voimin piirrettyä 104-osaista sarjaa on dubattu lukuisille kielille ja esitetty vähintään 124 maassa. Suomenkielisen version remasterointi alkoi loppusyksystä 2016 ja ensimmäiset uudistetut jaksot valmistuivat helmikuussa 2017. Käsin piirretyn sarjan kuvanlaatu on tuotu HD-tasolle ja tarinoiden uusi suomenkielinen käännös ja korkealaatuinen äänitys on päivitetty vastaamaan modernia suomen kieltä.

Luokat: ,
Formaatti: DVD
Tuotetunnus
VLDVD-417
Ääni
Dolby Digital Stereo 2.0 suomi
Levyjä
1
Ikäraja
Sallittu kaikenikäisille
Genre
Animaatio
Julkaisupäivä
1.9.2017
Alkuperäisnimi
Muumilaakson tarinoita 17: Kultakuume
Alkuperämaa
Japani, Suomi
Studio/Jakelija
VLMEDIA
Esitysoikeus
Kyllä
EAN
6416415841772