MUUMILAAKSON TARINOITA 18: MYMMELIN TIMANTTI

Mymmelin timantti -DVD sisältää jaksot:

– Mymmelin timantti (jakso 52):
Poliisimestari antaa Mymmelille Muumilaaksosta löytyneen timanttisormuksen, kun omistajaa ei ole löytynyt. Ilahtunut Mymmeli esittelee uutta sormustaan kaikille. Vilijonkan mielestä suuret timantit sopivat vain herttuattarille. Harmistuneena Mymmeli päättää alkaa käyttäytymään arvokkaammin.

– Muumipappa tahtoo seikkailla (jakso 53):
Muumipappa pelkää tulleensa vanhuudenhöperöksi ja päättä ryhtyä kuntoilemaan. Hemuli suututtaa Muumipapan vihjailemalla, että tämä on vain tullut vanhaksi. Muumipappa kuvittelee nuorentuvansa muuttamalla päiväjärjestyksensä päälaelleen. Papan öinen koheltaminen alkaa kuitenkin rasittaa pian muitakin.

– Muumimamman ruokahuolet (jakso 54):
Pikku Myy täräyttää ruokapöydässä kyllästyneensä pannukakkuihin ja kaipaavansa vaihtelua. Muumipappa alkaa muistella nuoruutensa makuelämyksiä. Harmistunut Muumimamma etsii kuumeisesti isoäitinsä reseptikirjaa ja päättää yllättää kaikki. Erikoinen ruokalaji vaatii kuitenkin harvinaisen ainesosan, jonka hankkiminen vaatii Mammalta matkustamista.

 

Tove ja Lars Janssonin kirjoihin ja sarjakuviin perustuvan ja Dennis Livsonin tuottaman suomalais-japanilais-hollantilaisen suursarjan suomenkielisen version remasterointi on tehty tyyliltään alkuperäistä sarjaa huolellisesti kunnioittaen.

Muumilaakson tarinoita on kautta historian tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja. Vuosina 1990-92 Japanissa kaikkiaan 600-henkisen tuotantotiimin voimin piirrettyä 104-osaista sarjaa on dubattu lukuisille kielille ja esitetty vähintään 124 maassa. Suomenkielisen version remasterointi alkoi loppusyksystä 2016 ja ensimmäiset uudistetut jaksot valmistuivat helmikuussa 2017. Käsin piirretyn sarjan kuvanlaatu on tuotu HD-tasolle ja tarinoiden uusi suomenkielinen käännös ja korkealaatuinen äänitys on päivitetty vastaamaan modernia suomen kieltä.

Luokat: ,
Formaatti: DVD
Tuotetunnus
VLDVD-418
Ääni
Dolby Digital Stereo 2.0 suomi
Levyjä
1
Ikäraja
Sallittu kaikenikäisille
Genre
Animaatio
Julkaisupäivä
1.9.2017
Alkuperäisnimi
Muumilaakson tarinoita 18: Mymmelin timantti
Alkuperämaa
Japani, Suomi
Studio/Jakelija
VLMEDIA
Esitysoikeus
Kyllä
EAN
6416415841871