MUUMILAAKSON TARINOITA 5: PRINSESSA NIISKUNEITI

Prinsessa Niiskuneiti -DVD sisältää jaksot:

– Vilijonkka muuttaa naapuriin (jakso 19):
Hemuli ja Muumipappa löytävät Pikku Myyn ja Muumipeikon vakoilemasta autiotalon uusia asukkaita. Muumipappa keksii mielestään nerokkaan idean tehdä tuttavuutta uusiin naapureihin. Muumit päättävät järjestää tervetuliaiskekkerit Vilijonkalle ja lapsille, jotta he tuntisivat olonsa tervetulleiksi. Vilijonkalla ja Muumeilla on kuitenkin hieman erilainen käsitys hauskanpidosta…

– Prinsessa Niiskuneiti (jakso 13):
Niiskuneiti kalauttaa päänsä Yksinäisillä vuorilla ja menettää muistinsa. Virottuaan Niiskuneiti kuvittelee olevansa prinsessa. Muumipeikon hän ristii narriksi ja Hemulin tallirengiksi. Hänen ylhäisyytensä haluaa lähteä jakamaan soppaa köyhille ja päätyy Vilijonkan oven taakse. Vilijonkka suivaantuu Niiskuneidin eleestä. Pikku Myy pelastaa tilanteen kalauttamalla Niiskuneitiä harjalla päähän.

– Vieraita avaruudesta (jakso 20):
Lentävä lautanen laskeutuu Muumilaaksoon ja Muumit piilottavat avaruusolion luokseeen. Lentävästä lautasesta löytyy myös käännöskone, joka muuttaa Poliisimestarin kimaltavaksi ja kutistaa Muumimamman. Haisuli sieppaa koneen ja heittää sen lopulta jokeen ennen kuin Muumit ehtivät palauttaa Muumimamman entiselleen!

– Muumipappa tahtoo nuortua (jakso 72):
Muumipapalla on insipraatio hukassa eikä kirjoitustyö etene. Haisuli tekee kepposen piristääkseen Muumipappaa, mutta kun sekään ei riitä, Muumimamma ja Muumipappa päättävät karata kahdestaan seikkailemaan! Muumipeikon onkin jo aika oppia huolehtimaan itsestään! Nipsu ja Pikku Myy ottavat hoitaakseen kokkaamisen.

 

Tove ja Lars Janssonin kirjoihin ja sarjakuviin perustuvan ja Dennis Livsonin tuottaman suomalais-japanilais-hollantilaisen suursarjan suomenkielisen version remasterointi on tehty tyyliltään alkuperäistä sarjaa huolellisesti kunnioittaen.

Muumilaakson tarinoita on kautta historian tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja. Vuosina 1990-92 Japanissa kaikkiaan 600-henkisen tuotantotiimin voimin piirrettyä 104-osaista sarjaa on dubattu lukuisille kielille ja esitetty vähintään 124 maassa. Suomenkielisen version remasterointi alkoi loppusyksystä 2016 ja ensimmäiset uudistetut jaksot valmistuivat helmikuussa 2017. Käsin piirretyn sarjan kuvanlaatu on tuotu HD-tasolle ja tarinoiden uusi suomenkielinen käännös ja korkealaatuinen äänitys on päivitetty vastaamaan modernia suomen kieltä.

Luokat: ,
Formaatti: DVD
Tuotetunnus
VLDVD-405
Ääni
Dolby Digital Stereo 2.0 suomi
Levyjä
1
Ikäraja
Sallittu kaikenikäisille
Genre
Animaatio
Julkaisupäivä
1.9.2017
Alkuperäisnimi
Muumilaakson tarinoita 5: Prinsessa Niiskuneiti
Alkuperämaa
Japani, Suomi
Studio/Jakelija
VLMEDIA
Esitysoikeus
Kyllä
EAN
6416415840577