MUUMILAAKSON TARINOITA 8: MAJAKANVARTIJA

Majakanvartija-DVD sisältää jaksot:

– Palaa kotiin, Nuuskamuikkunen! (jakso 23):
Kevät saapuu taas Muumilaaksoon, mutta missä viipyy Nuuskamuikkunen? Muumipeikko on vuoteenomana ja ihmettelee missä Muikkunen viipyy. Pikku Myy arvelee, että hän on vain saanut tarpeekseen Muumeista. Niiskuneiti päättää lähteä etsimään Nuuskamuikkusta, jotta Muumipeikko paranisi nopeammin. Nuuskamuikkunen löytää matkallaan uuden ystävän, jonka hän nimeää Ti-ti-uuksi.

– Matka majakalle (jakso 24):
Pitkästynyt Muumipappa näkee unta majakasta ja päättää, että heidän on muutettava sellaiseen! Arkaileva Nipsu ei innostu meriseikkailusta. Matkalla majakalle Muumit törmäävät aavelaivaan! Aamun sarastaessa Muumeille selviää, että he ovat yöpyneet aivan majakan tuntumassa, mutta miksi he eivät sitten yöllä nähneet majakan valoa?

– Majakanvartija (jakso 25):
Muumit ovat asettuneet taloksi saarelle ja Muumipappa koittaa kunnostaa sammunutta majakan valoa. Minne ihmeeseen majakanvartija on kadonnut? Aave häiritsee Muumipeikon yöunia. Jäyhän kalastajan pieni ystävä, Tuhto, tekee tuttavuutta Muumeihin.

 

Tove ja Lars Janssonin kirjoihin ja sarjakuviin perustuvan ja Dennis Livsonin tuottaman suomalais-japanilais-hollantilaisen suursarjan suomenkielisen version remasterointi on tehty tyyliltään alkuperäistä sarjaa huolellisesti kunnioittaen.

Muumilaakson tarinoita on kautta historian tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja. Vuosina 1990-92 Japanissa kaikkiaan 600-henkisen tuotantotiimin voimin piirrettyä 104-osaista sarjaa on dubattu lukuisille kielille ja esitetty vähintään 124 maassa. Suomenkielisen version remasterointi alkoi loppusyksystä 2016 ja ensimmäiset uudistetut jaksot valmistuivat helmikuussa 2017. Käsin piirretyn sarjan kuvanlaatu on tuotu HD-tasolle ja tarinoiden uusi suomenkielinen käännös ja korkealaatuinen äänitys on päivitetty vastaamaan modernia suomen kieltä.

Luokat: ,
Formaatti: DVD
Tuotetunnus
VLDVD-408
Ääni
Dolby Digital Stereo 2.0 suomi
Levyjä
1
Ikäraja
Sallittu kaikenikäisille
Genre
Animaatio
Julkaisupäivä
1.9.2017
Alkuperäisnimi
Muumilaakson tarinoita 8: Majakanvartija
Alkuperämaa
Japani, Suomi
Studio/Jakelija
VLMEDIA
Esitysoikeus
Kyllä
EAN
6416415840874