MUUMILAAKSON TARINOITA 9: KULTAKALA

Kultakala-DVD sisältää jaksot:

– Mimmi-täti (jakso 26):
Posteljooni pelastaa Muumien pitkäveteisen päivän, kun Muumipapalle saapuu kirje rikkaalta Mimmi-tädiltä, joka ilmoittaa saapuvansa vierailulle. Muumipappa ei kuitenkaan ilahdu oikuttelevan tätinsä vierailuaikeista. Laiskanpulskeasta Nipsusta sukeutuu varsin toimelias apuri, kun Mimmi-täti saapuu rahoineen vierailulle. Hemuli ja Niiskukin toivovat pääsevänsä osingoille.

– Iso pamaus (jakso 30):
Niiskun lentohärveli on loppusilausta vaille valmis, mutta sopivan polttoaineen löytyminen tuottaa päänvaivaa. Muhveli-niminen keksijä tarjoaa Niiskulle ratkaisua, mutta Niisku ajaa närkästyksissään keksijän tiehensä. Loukkaantunut Muhveli liittoutuu Haisulin kanssa.

– Mennään katsomaan kultakalaa (jakso 31):
Hemulin kertoma tarina kultakalasta jää kalvamaan Muumipeikon mieltä. Tarunhohtoinen kala on nähty järvellä Yksinäisten vuorten takana. Nuuskamuikkunen lupaa luotsata ystävykset järvelle oikotietä Noitametsän läpi. Myrsky yllättää ystävykset Noitametsässä. Niiskuneiti huomaa metsän siimeksessä aution mökin, johon he päättävät mennä sadetta pitämään. Haisuli pelästyttää Nipsun pahanpäiväisesti.

 

Tove ja Lars Janssonin kirjoihin ja sarjakuviin perustuvan ja Dennis Livsonin tuottaman suomalais-japanilais-hollantilaisen suursarjan suomenkielisen version remasterointi on tehty tyyliltään alkuperäistä sarjaa huolellisesti kunnioittaen.

Muumilaakson tarinoita on kautta historian tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja. Vuosina 1990-92 Japanissa kaikkiaan 600-henkisen tuotantotiimin voimin piirrettyä 104-osaista sarjaa on dubattu lukuisille kielille ja esitetty vähintään 124 maassa. Suomenkielisen version remasterointi alkoi loppusyksystä 2016 ja ensimmäiset uudistetut jaksot valmistuivat helmikuussa 2017. Käsin piirretyn sarjan kuvanlaatu on tuotu HD-tasolle ja tarinoiden uusi suomenkielinen käännös ja korkealaatuinen äänitys on päivitetty vastaamaan modernia suomen kieltä.

Luokat: ,
Formaatti: DVD
Tuotetunnus
VLDVD-409
Ääni
Dolby Digital Stereo 2.0 suomi
Levyjä
1
Ikäraja
Sallittu kaikenikäisille
Genre
Animaatio
Julkaisupäivä
1.9.2017
Alkuperäisnimi
Muumilaakson tarinoita 9: Kultakala
Alkuperämaa
Japani, Suomi
Studio/Jakelija
VLMEDIA
Esitysoikeus
Kyllä
EAN
6416415840973