THE ROSE

Oscar®-ehdokkuudella roolistaan palkittu Bette Midler säkenöi rocktähtenä, jonka suosioon sisältyy niin paljon viinaa, huumeita ja juhlintaa, että ne koituvat lopulta hänen kohtalokseen. Itse luomansa helvetin koukussa, Rose rukoilee manageriltaan (Alan Bates) taukoa kesken kiertueen. Taukoa ei heru, ja Rose hakee lohtua komean kulkurin (Frederic Forrest) kainalosta, mutta tämäkään ei pysty hillitsemään hurjaa elämäntyyliä. Sykähdyttävä musiikki, mukaanlukien nimikkohitti ’The Rose’, tekevät elokuvasta popkulttuurin klassikon.

Bette Midlerin fiktiivinen roolihahmo tuo väkisinkin mieleen Janis Joplinin, jota monet väittävät elokuvan inspiraation lähteeksi. Kuten Joplin,myös Midlerin roolihahmo juo esiintyessään Southern Comfortia, häntä kutsutaan lempinimellä ’The Rose’ kun Joplinin lempinimi oli ’Pearl’ – ja hän palaa kotiin pöyhkeilemään suosiollaan aivan kuten Joplin saapuessaan luokkakokoukseensa.

Luokat: ,
Formaatti: DVD
Tuotetunnus
DVD408797
Ääni
DD 4.1 englanti
Kesto
129 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
15
Tekstitys
suomi, ruotsi, tanska, norja, kroaatti, tsekki, heprea, unkari, islanti, puola, portugali, turkki. Kuulovammaisille: englanti
Genre
Draama
Alkuperäisnimi
The Rose
Valmistumisvuosi
1979
Studio/Jakelija
FOX-PARAMOUNT
EAN
5039036008792