WHERE IN THE WORLD IS OSAMA BIN LADEN? – MISSÄ LUURAA OSAMA BIN LADEN?(2008)

Morgan Spurlock on katsonut elokuvia yli 30 vuotta ja oppinut, että jos maailma pitää pelastaa, siihen tarvitaan yksi mies, joka on valmis uhmaamaan vaaroja kunnon toimintasankarin tyyliin.
Sotilaallisen kokemuksen puute ei haittaa, kun hän päättää onnistua siinä, missä CIA, FBI ja lukemattomat palkkionmetsästäjät eivät ole onnistuneet: löytää maailman etsityimmän miehen. Miksi ryhtyä niin mahdottomalta tuntuvaan hankkeeseen? Koska hän haluaa taata pian syntyvälle lapselleen turvallisen maailman. Mutta löytääkseen Osama bin Ladenin hänen täytyy ensin selvittää miten ja miksi miehestä ylipäätään tuli Osama bin Laden.
Seuratessaan bin Ladenin jalanjälkiä maailman vaarallisimmilla alueilla elokuvaohjaaja Spurlock kohtaa sekä Lähi-Idän rationaaliset että radikaalit kasvot. Hän haastattelee ihmisiä, jotka tervehtivät ystävällisesti kaduilla ja kutsuvat hänet koteihinsa, mistä syntyvä mielikuva poikkeaa jyrkästi median tavallisimmasta versiosta. Spurlock huomaa, etteivät alueen ihmiset poikkea kovinkaan paljon amerikkalaisista perheistä. Heillä on samanlaisia haaveita ja pelkoja lastensa tulevaisuudesta kuin hänellä itsellään.
Hyvän ja pahan välisen taiston kärjistymistä pelkäävässä maailmassa Spurlock jäljittää totuutta Osama bin Ladenista, riskejä kaihtamatta. Matkalla hän huomaa, että erot eivät ole niin mustavalkoisia kuin lännenelokuvien sankareilla ja konnilla. Spurlockin uhkarohkean retken päätteeksi maailma näyttää hyvin erilaiselta.

Extrat:

Luokka:
Formaatti: DVD
Yksinmyyntinimikkeemme: saatavissa kirjastoille vain Elokuvapalvelusta.
Tuotetunnus
DVD94256
Ääni
DD 2.0, englanti
Kesto
87 minuuttia
Tekstitys
Suomi, Ruotsi
Studio/Jakelija
SCANBOX
EAN
5706147994251