FANTASTINEN NAINEN

Rakastuneet Marina ja Orlando suunnittelevat tulevaisuutta. Tarjoilijana työskentelevä nuori Marina haaveilee laulajan urasta, kun taas häntä kaksi vuosikymmentä vanhempi Orlando omistaa painotalon. Eräänä iltana, Marinan syntymäpäiväjuhlien jälkeen, Orlando tuupertuu sairauskohtaukseen. Marina vie miehen ensiapuun, mutta mitään ei ole tehtävissä.

Tästä alkaa Marinan painajainen. Surun murtama nainen kaipaisi tukea, mutta lohduttamisen sijasta niin lääkärit kuin Orlandon aikaisempi perhe asettavat Marinan epäilyksen alaiseksi. Marinan surua, tai hänen transnaisen identiteettiään, ei kunnioita kukaan. Orlandon edellisellä perheellä on kiire pyyhkiä Marinan mittainen luku edesmenneen miehen elämästä pois. Marina joutuu taistelemaan oikeudestaan suruun ja olemassaoloonsa, oikeudestaan olla kuka hän on: kompleksinen, vahva, suorasukainen – fantastinen nainen.

Chileläisen ohjaaja–käsikirjoittaja Sebastián Lelion (Gloria, 2013) Fantastinen nainen sai maailmanensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlien kilpasarjassa, jossa se palkittiin parhaan käsikirjoituksen Hopeisella karhulla, Teddylla sekä ekumeenisen tuomariston palkinnolla.

Fantastinen nainen sai Oscar-ehdokkuuden 14. joulukuuta 2017 parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa, jossa kilpailee yhteensä 9 elokuvaa. Oscarit jaetaan 4. maaliskuuta 2018.

Luokka:
Formaatti: DVD
Yksinmyyntinimikkeemme: saatavissa kirjastoille vain Elokuvapalvelusta.
Tuotetunnus
AF71141
Ääni
Dolby Digital 5.1 espanja
Kuvasuhde
16:9 Anamorfinen Widescreen
Kesto
104 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
12
Tekstitys
suomi, ruotsi
Genre
Draama
Julkaisupäivä
20.6.2018
Alkuperäisnimi
Una mujer fantástica
Alkuperämaa
Chile
Valmistumisvuosi
2017
Studio/Jakelija
ATLANTIC FILM
EAN
6438194711411
Musiikki
Nani García, Matthew Herbert