HAPPY ENDING

HAPPY ENDING on romanttinen komedia ikääntymisen kauneudesta. Helle on odottanut vuositolkulla, että hänen työnarkomaani puolisonsa Peter jäisi vihdoin eläkkeelle ja pariskunta voisi aloittaa leppoisat eläkepäivät ilman arjen kiireitä. Helle haaveilee heidän matkustavan maailman ympäri, mutta Peterillä on kokonaan toiset suunnitelmat. Kun Peter tulee viimeisen työpäivänsä päätteeksi kotiinsa, on hänellä varsin yllättäviä uutisia. Mies on ostanut osuuden viinitilasta ja pistänyt hankkeeseen likoon pariskunnan kaikki säästöt. Peterillä ei liioin ole kummoisia odotuksia vuosikymmeniä kestäneeltä avioliitolta, vaan ikämies vilkuilee innolla uusiin suuntiin myös parisuhderintamalla. Onnelliset eläkepäivät alkavat täysin eri merkeissä, kuin Helle koskaan kuvitteli, mutta yhtä kaikki, elämä on edelleen täynnä mahdollisuuksia ja suuria unelmia. Hersyvää tanskalaiskomediaa tähdittävät Birthe Neumann ja Kurt Ravn. Elokuvan on ohjannut Hella Joof.

★★★★★ Savon Sanomat / Etelä-Suomen Sanomat (JV)
”Kuluneella vuosikymmenellä on tehty vain muutama näkemisen ja kokemisen arvoinen rakkauselokuva. Happy Ending on draamana yllättävä ja oivaltava. Aviokriisiä lähestytään monin tulkinnoin, jotka kaikki ovat yhtä oikeita tahi vääriä. Tapa, jolla lopulliseen ratkaisuun päästään, on elokuvakerrontaa parhaimmillaan. Rakkaus ja rohkeus löytävät toisensa oivaltavasti.”

★★★★ Episodi (NI)
”Tanskalaiset tekevät mitä tanskalaiset tekevät parhaiten: tabuja kaihtamattoman komedian elämän ehtoopuolelta. Hella Joofin ohjaama ja Mette Heenon käsikirjoittama Happy Ending on aikuisen naisen voimaannuttamiselokuva parhaimmillaan.”
Lue tästä Episodi-lehden arvostelu elokuvasta

 

 

Luokka:
Formaatti: DVD
Yksinmyyntinimikkeemme: saatavissa kirjastoille vain Elokuvapalvelusta.
Tuotetunnus
AF54731
Ääni
Dolby Digital tanska
Kuvasuhde
16:9 anamorfinen laajakuva
Kesto
100 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
12
Tekstitys
suomi, ruotsi
Genre
Komedia, Draama
Julkaisupäivä
16.10.2019
Alkuperäisnimi
Happy Ending
Alkuperämaa
Tanska
Valmistumisvuosi
2018
Studio/Jakelija
ATLANTIC FILM
EAN
6438194547317
Ohjaaja
Hella Joof
Musiikki
Flemming Nordkrog