MEGALOMANIAC

Martha (Eline Schumacher) ja Félix (Benjamin Ramon) ovat sarjamurhaajan jälkeläisiä, jotka kantavat harteillaan isänsä kolkkoa perintöä. Felix päätyy jatkamaan isänsä tekoja, mutta Martha yrittää välttää väkivaltaa. Kamelin selkä katkeaa, kun Martha joutuu työpaikallaan äärimmäisen kaltoin kohdelluksi kerta toisensa jälkeen. Nainen antaa alitajunnalleen periksi, ja patoutunut paha olo alkaa tehdä tuhojaan…

Lähtöasetelma ammentaa tosielämän sarjamurhaajan tarinasta. Lehdistön ”Monsin teurastajaksi” ristimän tappajan uskotaan surmanneen Belgiassa useita naisia vuosina 1996 ja 1997. Raakalainen paloitteli uhrinsa, pakkasi ruumiinosia pusseihin ja ripotteli niitä maanteiden varsille ympäri maata. Monsin teurastajaa ei koskaan saatu kiinni.

Belgialaisen Karim Ouelhajin ohjaus ”Megalomaniac” on toistaiseksi vuosikymmenen synkimpiä ja kouraisevimpia elokuvatapauksia. Sitä on verrattu 2000-luvun alun Ranskan uuteen ääriaaltoon, johon lukeutuivat Gaspar Noén ”Irreversiblen” ja Pascal Laugierin ”Marttyyrien” kaltaiset pahoinvointiklassikot.

Luokka:
Formaatti: DVD
Yksinmyyntinimikkeemme: saatavissa kirjastoille vain Elokuvapalvelusta.
Tuotetunnus
NV-0251K
Ääni
ranska
Kesto
100 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
18
Tekstitys
suomi, ruotsi, norja, tanska
Genre
Kauhu
Julkaisupäivä
12.5.2023
Alkuperäisnimi
Megalomaniac
Alkuperämaa
Belgia
Valmistumisvuosi
2022
Studio/Jakelija
POLONIUM
EAN
6430051162510