MUISTEJA – PIENI ELOKUVA 1950-LUVUN OULUSTA

Muisteja on kaleidoskooppimainen näky pohjoisesta kaupungista ja sen hengestä. Eräs nuoruus, eräs aikakausi, heräävät taianomaisesti henkiin, taustalla kaupunki, joka on mitä ilmeisimmin ikuinen. Elokuva on henkilökohtainen ja paikallinen, mutta samalla yleinen ja universaali.

Ohjaaja, elokuvahistorioitsija, kirjailija Peter von Bagh tekee aikamatkan lapsuutensa ja nuoruutensa kotikaupunkiin, 1950-luvun Ouluun; hän tulee elokuvaa tehdessään ensi kertaa puoleen vuosisataan tietämään, mikä valtava merkitys kasvukaupungilla on ollut; tarina on myös hänen sukupolvensa, oikeastaan kaikkien sukupolvien yhteinen, yleispätevä. Lavea esseetyyppinen elokuva hyödyntää rikasta arkistomateriaalia, elokuvia, valokuvia, maalauksia ja muitakin taideteoksia; Oulun omien kirjailijoiden ääni punoutuu kertomukseen.

Peter von Baghin elokuvat ovat kiertäneet menestyksekkäästi eri puolilla maailmaa. Maailmankuulu kriitikko Jonathan Rosenbaum valitsi Baghin edellisen kaupunkielokuvan Helsinki, ikuisesti yhdeksi 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen kymmenestä parhaasta elokuvasta. Muun muassa Rotterdamin, Buenos Airesin ja Tromssaan elokuvafestivaalit ovat esittäneet laajat retrospektiivit von Bagin tuotannosta.

Luokat: , ,
Formaatti: DVD
Yksinmyyntinimikkeemme: saatavissa kirjastoille vain Elokuvapalvelusta.
Tuotetunnus
MUI20
Ääni
Stereo, 5.1 suomi
Kuvasuhde
16:9
Kesto
69 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
7
Genre
Dokumentti
Julkaisupäivä
24.1.2020
Alkuperäisnimi
Muisteja - Pieni elokuva 1950-luvun Oulusta
Alkuperämaa
Suomi
Valmistumisvuosi
2013
EAN
6430048611380