MURTOMAA & KAATUMINEN SALLITTU

Lämmin kasvutarina palestiinalaistytöstä, joka Suomeen saavuttuaan haltioituu lumesta, oppii hiihtämään kansainvälisessä hiihtokoulussa, etsii ja löytää paikkansa maailmassa.

10-vuotias palestiinalaistyttö Farah näkee lunta ensimmäistä kertaa elämässään saavuttuaan Suomeen äitinsä ja kahden veljensä kanssa talvella 2016. Ja haltioituu. Farah aloittaa hiihtämisen Kansainvälisessä hiihtokoulussa yhdessä muiden maahanmuuttajalasten kanssa. Hän käy koulua, löytää ystäviä, paikkansa maailmassa. Ja hiihtää. Elokuvassa seurataan Farahin itsenäistymistä, sopeutumista ja teini-ikään siirtymistä yhteiskunnassa, jonka vapaus on jotain täysin muuta kuin mihin perhe on tottunut. Jotain joka kiehtoo Farahia mutta huolettaa hänen äitiään. Murtomaa on positiivinen ja lämmin kasvutarina tästä ajasta maahanmuuttajalapsen silmin.

EXTRA: Lyhytelokuva KAATUMINEN SALLITTU (13min.)
Itäsuomalaisessa vastaanottokeskuksessa asuvat maahanmuuttajalapset ovat riemuissaan! He pääsevät opettelemaan hiihtoa Kansainvälisessä hiihtokoulussa. Tarina kulkee hiihtovarusteiden jakamisesta sekä hiihdon alkeiden opettelusta mäenlaskun treenaamiseen urheilukeskuksen jylhissä maisemissa, huipentuen Kiteen naapurikunnassa järjestettäviin lasten hiihtokisoihin. Näissä kisoissa voittavat kaikki.

Luokat: , , , ,
Formaatti: DVD
Yksinmyyntinimikkeemme: saatavissa kirjastoille vain Elokuvapalvelusta.
Tuotetunnus
61125K
Ääni
Dolby Digital 5.1 arabia,suomi,englanti
Kesto
68 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
S
Tekstitys
suomi, englanti
Genre
Dokumentti
Julkaisupäivä
30.3.2019
Alkuperäisnimi
Murtomaa
Alkuperämaa
Suomi
Valmistumisvuosi
2019
EAN
6430048611250