MUUMILAAKSON TARINOITA 10: KELLUVA TEATTERI

Kelluva teatteri -DVD sisältää jaksot:

– Kelluva teatteri (jakso 27):
Juhannus on ovella ja Nuuskamuikkunen päättää lähteä matkalle. Kun Muikkunen jättää Muumilaakson taakseen, alkaa maa järistä ja merestä kohoaa savua. ”Meille koittaa kovat ajat”, toteaa Muumipappa. Yön aikana hyökyaalto on lipunut läpi Muumilaakson ja peittänyt kaiken alleen! Vesi nousee nousemistaan ja Muumit pelastautuvat hyppäämällä ohi lipuvaan taloon!

– Orpolapset (jakso 28):
Muumipeikko ja Niiskuneiti yöpyivät puuhun kiinnitetyssä riippumatossa. Teatteri on jatkanut yön aikana ajelehtimista ja karahtaa aamulla karille. Pikku Myy putoaa törmäyksen voimasta ja joutuu virran vietäväksi. Nuuskamuikkunen pelastaa orpolapset kieltokylttien ympäröimästä puistosta. Niiskuneiti ja Muumipeikko päätyvät yksinäisen Viljaanan talolle.

– Juhannus (jakso 29):
Muumilaakso täyttyy ilmassa leijailevista näytelmän mainoksista. Muumipeikko, Niiskuneiti ja Viljaana viruvat vankilassa. Emma luuttuaa teatteria vimmatusti ensi-iltaa varten. Niksu ei ole tyytyväinen rooliinsa leijonan takapäänä. Vanginvartijan serkku heltyy ja vapauttaa Muumipeikon, Niiskuneidin ja Viljaanan. Koko Muumilaakson väki saapuu katsomaan näytelmää ja lopulta kadonneet lapsetkin löytyvät.

 

Tove ja Lars Janssonin kirjoihin ja sarjakuviin perustuvan ja Dennis Livsonin tuottaman suomalais-japanilais-hollantilaisen suursarjan suomenkielisen version remasterointi on tehty tyyliltään alkuperäistä sarjaa huolellisesti kunnioittaen.

Muumilaakson tarinoita on kautta historian tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja. Vuosina 1990-92 Japanissa kaikkiaan 600-henkisen tuotantotiimin voimin piirrettyä 104-osaista sarjaa on dubattu lukuisille kielille ja esitetty vähintään 124 maassa. Suomenkielisen version remasterointi alkoi loppusyksystä 2016 ja ensimmäiset uudistetut jaksot valmistuivat helmikuussa 2017. Käsin piirretyn sarjan kuvanlaatu on tuotu HD-tasolle ja tarinoiden uusi suomenkielinen käännös ja korkealaatuinen äänitys on päivitetty vastaamaan modernia suomen kieltä.

Luokat: ,
Formaatti: DVD
Tuotetunnus
VLDVD-410
Ääni
Dolby Digital Stereo 2.0 suomi
Levyjä
1
Ikäraja
Sallittu kaikenikäisille
Genre
Animaatio
Julkaisupäivä
1.9.2017
Alkuperäisnimi
Muumilaakson tarinoita 10: Kelluva teatteri
Alkuperämaa
Japani, Suomi
Studio/Jakelija
VLMEDIA
Esitysoikeus
Kyllä
EAN
6416415841079