MUUMILAAKSON TARINOITA 11: OIKUKAS LAMPUNHENKI

Oikukas lampunhenki -DVD sisältää jaksot:

– Oikukas lampunhenki (jakso 32):
Muumipeikko ja Niiskuneiti etsivät näkinkenkiä rannalla, mutta löytävätkin taikalampun! Lampunhenki toteuttaa Niiskuneidin toiveen. Haisulikin kiinnostuu taikalampusta. Nuuskamuikkunen toivoo tapaavansa taikurin.

– Leijan lennätystä (jakso 33):
Syksy saapuu taas Muumilaaksoon, mutta normaaleista talviunista poiketen Muumipeikko haluaisi lähteä Nuuskamuikkusen mukaan etelään. Pikku Myy löytää puusta ihmeellisen hökötyksen, joka paljastuukin leijaksi. Niisku korjaa leijan ja ystävykset pääsevät kokeilemaan miten se lentää. Pikku Myylle pelkkä lennättäminen ei riitä.

– Noitametsän asukkaat (jakso 34):
Muumipeikko haluaa viettää mahdollisimman paljon aikaa Nuuskamuikkusen kanssa ennen kuin talvi saapuu ja Muikkunen lähtee etelään. Kahdenkeskinen retki Yksinäisille vuorille muuttuu kuitenkin ryhmämatkaksi, kun Pikku Myy yhyttää kaksikon ja huutaa muut paikalle. Palatessaan vuorilta ystävykset törmäävät Aliisaan, joka odottaa mummoaan.

 

Tove ja Lars Janssonin kirjoihin ja sarjakuviin perustuvan ja Dennis Livsonin tuottaman suomalais-japanilais-hollantilaisen suursarjan suomenkielisen version remasterointi on tehty tyyliltään alkuperäistä sarjaa huolellisesti kunnioittaen.

Muumilaakson tarinoita on kautta historian tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja. Vuosina 1990-92 Japanissa kaikkiaan 600-henkisen tuotantotiimin voimin piirrettyä 104-osaista sarjaa on dubattu lukuisille kielille ja esitetty vähintään 124 maassa. Suomenkielisen version remasterointi alkoi loppusyksystä 2016 ja ensimmäiset uudistetut jaksot valmistuivat helmikuussa 2017. Käsin piirretyn sarjan kuvanlaatu on tuotu HD-tasolle ja tarinoiden uusi suomenkielinen käännös ja korkealaatuinen äänitys on päivitetty vastaamaan modernia suomen kieltä.

Luokat: ,
Formaatti: DVD
Tuotetunnus
VLDVD-411
Ääni
Dolby Digital Stereo 2.0 suomi
Levyjä
1
Ikäraja
Sallittu kaikenikäisille
Genre
Animaatio
Julkaisupäivä
1.9.2017
Alkuperäisnimi
Muumilaakson tarinoita 11: Oikukas lampunhenki
Alkuperämaa
Japani, Suomi
Studio/Jakelija
VLMEDIA
Esitysoikeus
Kyllä
EAN
6416415841178