VELVET QUEEN

Vaikka kamera seuraa lähes puolentoista tunnin ajan palkitun luontokuvaaja Vincent Munierin ja matkakirjailija Sylvain Tessonin vaellusta, on Tiibetin ylängöllä kuvatun dokumenttielokuvan pääosassa uhanalainen ja vaikeasti tavoitettava lumileopardi. Tämän jylhässä ympäristössä asuvan kissaeläimen kohtaaminen on miesten pitkäaikainen unelma. Salapoliisin työtä muistuttava luontokuvaaminen vaatii kärsivällisyyttä, kokemusta ja neuvokkuutta. Harvinaisen luontokappaleen näkemisestä haaveilevilla matkaajilla on onneksi taitoa ja työkaluja, joilla päästä lähemmäksi tavoitetta.

Etäältä ja suojaisista paikoista tarkkailevat miehet kuvaavat alueella elävää eläimistöä ja solmivat suhteita hyväntahtoisten paikallisten kanssa. Arvokkuutta uhkuva teos on esteettinen ja tyylipuhdas luontoelokuva, joka valittiin Cannesin elokuvajuhlien ilmastoaiheiseen sarjaan vuonna 2021. Harmoninen kokonaisuus on syntynyt pitkän kuvaus- ja leikkausprosessin jälkeen. Ääniraidalla soi Warren Ellisin ja Nick Caven musiikki, joka antaa teokselle kaihoisan sävyn.

Ranskalaismiesten työtä seurannut dokumentaristi Marie Amiguet haluaa elokuvallaan kertoa luonnon kauneudesta ja rakkaudesta sitä kohtaan. Tekijöiden uuvuttava matka tuntuu palkitsevalta lopputulosta katsoessa.

Luokat: , ,
Formaatti: DVD
Yksinmyyntinimikkeemme: saatavissa kirjastoille vain Elokuvapalvelusta.
Tuotetunnus
ANG000274K
Ääni
ranska
Kesto
92 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
7
Tekstitys
suomi, ruotsi, norja, tanska
Genre
Dokumentti
Julkaisupäivä
26.05.22
Alkuperäisnimi
La panthère des neiges
Alkuperämaa
Ranska
Valmistumisvuosi
2021
Studio/Jakelija
SMD ENTERTAINMENT
EAN
5712976002746