SPIRAL – KAUHUN KIERRE

Paranoiaa kiristysruuvin tavoin mestarillisesti hyödyntävä psykologinen kauhutrilleri käynnistyy, kun Malik (Jeffrey Bowyer-Chapman) ja hänen aviomiehensä Aaron (Ari Cohen) muuttavat Chicagosta idylliseen pikkukaupunkiin rauhallisen elämän toivossa. Aaronin tytär Kayla (Jennifer Laporte) seuraa heitä vastentahtoisesti.

Uusioperheen ylitsevuotavan ystävälliset naapurit hurmaavat Aaronin oitis, mutta Malik vaistoaa jotain olevan pielessä. Pian hän vakuuttuu siitä, että naapuritalossa järjestetään yön pimeinä tunteina jonkinlaisen salaseuran rituaalimenoja muistuttavia kokoontumisia. Malik vajoaa vähitellen aina vain syvemmälle epäilysten kierteeseen ja on yhä varmempi siitä, että jokin uudessa kotikaupungissa uhkaa juuri hänen olemassaoloaan…

”Spiral – Kauhun kierre” on kirvoittanut kriitikoilta hyvin perusteltuja vertauksia Jordan Peelen läpimurtoon ”Get Outiin” ja Ari Asterin ”Hereditary – Pahan perintöön”. Sen taitavasti punottu juoni tuo mieleen myös Roman Polanskin paranoiatrilleriklassikot, kuten ”Inhon” ja ”Rosemaryn painajaisen”. Kanadalainen Kurtis David Harder iskostaa kolmannella pitkällä ohjauksellaan nimensä suvereenisti vuosituhannen lupaavimpien kauhuelokuvantekijöiden kapeaan kärkijoukkoon.

Luokka:
Formaatti: DVD
Yksinmyyntinimikkeemme: saatavissa kirjastoille vain Elokuvapalvelusta.
Tuotetunnus
NV-0249K
Ääni
englanti
Kesto
87 minuuttia
Levyjä
1
Ikäraja
16
Tekstitys
suomi, ruotsi, norja, tanska
Genre
Kauhudraamatrilleri
Julkaisupäivä
12.5.2023
Alkuperäisnimi
Spiral
Alkuperämaa
Kanada
Valmistumisvuosi
2019
Studio/Jakelija
POLONIUM
EAN
6430051162497