VILLIIN LÄNTEEN 1. KAUSI

Sarjan muhkeita puitteita täydensivät mahtavat maisemat. Sarja kuvattiin Coloradossa, Arizonassa, Utahissa ja Etelä-Kaliforniassa ja sen vastaava tuottaja oli John Mantley, joka oli tuottanut myös lännensarjan Gunsmoke. Villiin länteen, alkuperäiseltä nimeltään How The West Was Won, perustui löyhästi John Waynen tähdittämään elokuvaan Näin valloitettiin villi länsi vuodelta 1962.

Klassinen amerikkalainen lännensarja Virginiasta länteen matkanneesta perheestä juuri sisällissodan alkamisen aikoihin vuonna 1861. Dramatisoitu uudisasukastarina, joka perustuu dokumentoituun tietoon sisällissodan jälkeen syntyneestä muuttoliikkeestä.

Kolmen DVD:n sarjan ensimmäinen levy sisältää vuoden 1976 pilottijakson Macahanit ja koko ensimmäisen kauden eli vuonna 1977 tuotetun kolmiosaisen minisarjan.

Pilottijakso (Macahanit):
Zeb Macahan palaa Macahanien maatilalle viedäkseen perheensä Oregoniin. Yhdysvaltain sisällissota on alkamaisillaan, ja perhe haluaa lähteä länteen Oregoniin varmistaakseen, että pojat Seth (myöhemmin nimeltään Luke) ja Jeb (myöhemmin Josh) säästyisivät sotaväen pakko-otolta. Zeb-setä suostuu perheen johtajaksi vaaralliselle matkalle, mutta perhe joutuu kärsimään sisällissodasta enemmän kuin on osannut edes kuvitella.

Villiin länteen – ensimmäinen kausi:

Jakso 1: Mitä kauemmaksi länteen valkoihoiset matkaavat, sitä ilmeisemmäksi heidän ja intiaanien väliset riidat muodostuvat. Zeb Macahan vie eversti Cainen Arapahon kaupunkiin siinä uskossa, että Caine on aikeissa neuvotella alkuasukkaiden kanssa. Kun Caine kertoo, että sotilaat ovat aikeissa hyökätä kaupunkiin, Zeb tekee voitavansa estääkseen joukkoteurastuksen.

Jakso 2: Armeijasta karanneen Luken on pakko poistua paikkakunnalta. Palkkionmetsästäjä on aivan hänen kannoillaan. Zeb haluaa jatkaa Oregoniin yhdessä Katen ja lapsen kanssa. Kate ei ole samaa mieltä, vaikka heidän tilansa on alueella, jossa kaksi intiaaniheimoa taistelee keskenään.

Jakso 3: Luke haluaa jatkaa Erikan kanssa, mutta jälleen kohtalo haluaa hänen lähtevän pakosalle. Yllättäen Erika ilmaantuu uudelleen. Zeb auttaa vanhaa ystävää, jonka poika on joutunut intiaanien vangiksi. Samanaikaisesti palkkionmetsästäjä Grey odottaa kärsimättömästi Luken ja Zebin paluuta tilalle.

Luokat: ,
Formaatti: DVD
Yksinmyyntinimikkeemme: saatavissa kirjastoille vain Elokuvapalvelusta.
Tuotetunnus
39162FI
Ääni
Dolby Digital englanti
Kesto
398 minuuttia
Levyjä
4
Ikäraja
18
Tekstitys
suomi, ruotsi
Genre
Western, TV-sarja
Alkuperäisnimi
How The West Was Won
Alkuperämaa
Yhdysvallat
Valmistumisvuosi
1976-1977
Studio/Jakelija
SMD ENTERTAINMENT
EAN
5709165391620